Followers

Walaupun belum bertemu cinta, percayalah, apabila kita berubah menjadi diri kita yang terbaik, Tuhan akan buka laluan untuk cinta yang terbaik juga hadir.

Tuesday, March 8, 2011

Wanita solehahRasulullah bersabda,'Dunia ini adalah perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah'. (HR Muslim).seorang wanita yang menjaga solat lima waktu


seorang wanita yang berpuasa sebulan di bulan Ramadhan


seorang wanita yang menjaga kehormatannya


seorang wanita yang taat kepada suaminya


Rasulullah bersabda, "Apabila seorang wanita menjaga solat lima waktu, berpuasa sebulan di bulan Ramadan, menjaga kehormatannya dan taat kepada suaminya, maka ketika berada di akhirat dikatakan kepadanya: Masuklah kamu ke dalam syurga dari pintu mana saja yang kamu suka". (HR Ahmad)

4 comments:

Cik Kyla said...

Alhamdulilah... mudah-mudahan...

Afikah Aziz said...

subhanallah...amat bernilai ganjaran yg dikurniakan Allah kpd hamba2 Nya...insyaAllah smg diriku dan semua wanita di dunia tergolong dlm kalangan orang2 solehah...amat mudah bg wanita utk memasuki syurga dan amat mudah juga bg wanita utk memasuki neraka (nauzubillah)...wahai para muslimah,sama2 lah kita bentengi diri kita dari kemungkaran demi menggapai mardhotillah...insyaAllah


p/s : syukran wahai sahabat atas nasihat dan peringatan,,smga dirimu sentiasa diredhai Allah sentiasa Amin..

Aini Adam said...

InsyaAllah..

trima kaseh atas info ni. utk kita sama2 saling mengingati..

Hanif said...

Cik Kyla: InsyaAllah. Mudah-mudahan

Afikah Aziz: InsyaAllah, Alhamdulillah, kalau ada azam mesti muslimat boleh jadi wanita solehah. begitu juga dengan muslimin.

Syukran, Alhamdulillah. yang baik dari Allah, yg buruk dari diri sendiri. semoga kamu dan semua diredhai Allah.

Aini Adam: Alhamdulillah, InsyaAllah.